Belföld

Az IBM új számítóközpontot nyit olajipari ügyfeleinek

Az IBM egy harmadik szuperszámító-központtal bővíti szolgáltató részlegét, amelyet olajipari ügyfeleinek szán. Az IBM Deep Computing Capacity On Demand központ október elsején nyílik.

A két korábbihoz hasonlóan, melyek a New York állami Poughkeepsie-ben és a franciaországi Montpellierben működnek, itt is a felhasználás mértéke szerinti (pay-as-you-go) hozzáférést kínálnak az IBM hardverekhez, szoftverekhez és szolgáltatásokhoz nagy számításigényű projektek esetében.

A houstoni központ első nagy ügyfele a Landmark Graphics cég lesz – a Halliburton cégcsoporthoz tartozó cég szoftvereket és szolgáltatásokat kínál az olaj és gázipar számára. A Landmark Rapid Porspect Evaluation Engine szeizmikus adatfeldolgozó szoftverét kívánja futtatni a központ szuperszámítógépén, melyekkel az új kutak teljesítményét becsülik meg.

Az olajipari ügyfelek eddig a New York-i központot használták, de a központok potenciális ügyfelei lehetnek az élettudományi, a pénzügyi szolgáltató és a digitális animációval foglalkozó cégek.

A houstoni központban kezdetben 512 darab IBM xSeries Xeon kiszolgáló működik, amit az igények szerint további hardverekkel és technológiákkal bővítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik