Belföld

Fizetési problémák az autófinanszírozási piacon

Az egyre erősebb verseny és a növekvő díjak miatt egyre kockázatosabb tevékenység az autófinanszírozás. Minden második ügyfél fizetési problémákkal küzd - mondta el Kolossváry Ádám, a Merkantil Bank elnök-vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.

Az idén az első félévben a Merkantil Csoport több mint 144 ezer ügyfele közül közel 94 ezernek küldött ki fizetési felszólító levelet, azaz szinte minden második ügylet esetében fizetési problémák adódtak.

Kolossváry Ádám, a Merkantil Bank elnök-vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a fizetési problémák oka az egyre erősebb verseny, a növekvő díjak, amitől az autófinanszírozás egyre kockázatosabb tevékenységgé válik.

A Merkantil Csoport és tíz leánycége, valamint hét projektvállalata 2004 első félévében az összesített, de nem konszolidált adatok szerint 2,49 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 87,5 százalékkal több az egy évvel korábbi 1,328 milliárd forintos profitnál. A csoport összesített mérlegfőösszege 2004 június végén meghaladta a 203,4 milliárd forintot, szemben a 2003 első félév végi 150,8 milliárd forinttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik