Belföld

Gyurcsány vállalná a miniszterelnöki jelölést

Gyurcsány Ferenc vállalja a jelölést a miniszterelnöki tisztre, amennyiben az MSZP hivatalosan jelöli – közölte a politikus péntek délután.

Gyurcsány a győri és a városkörnyéki pártvezetőkkel folytatott megbeszélést követően közölte a sajtó képviselői előtt pénteken Győrött, hogy vállalná a jelölést. Gyurcsány Ferenc, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke elmondta: a megye a többes jelölést támogatja, továbbá azt, hogy kongresszuson szülessen döntés a miniszterelnök-jelölt személyéről. “Nem személyi kérdések előtt állunk, hanem dinamizálni kell a politikát” – indokolta a megyei felvetések jogosságát Gyurcsány Ferenc.

A sporttárca éléről nemrég távozott politikus azt mondta: a Győr megyei pártvezetők fontosnak tartják, hogy a kongresszust megelőzően érdemi tárgyalásokra kerüljön sor a követendő kormánypolitikáról. Kérdésre válaszolva közölte: Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke pénteken biztosította arról, hogy személye a kisebbik kormánypárt számára elfogadható, “de másokkal együtt”.

Az SZDSZ nem szeretné megzavarni vagy befolyásolni az MSZP-t a miniszterelnök jelölésében – kommentálta a fejleményeket Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az MTI érdeklődésére pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik