Belföld

Augusztus 27-én rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

Augusztus 27-én tart rendkívüli ülést az Országgyűlés a Fidesz kezdeményezésére - közölte Szili Katalin a házbizottság rendkívüli ülése után hétfőn Budapesten újságírókkal.

“Az ülés a privatizáció és a honvédség kérdéskörével, valamint a jövedéki adóra vonatkozó törvény módosításával, vagyis a standolás ügyével fog foglalkozni” – mondta az Országgyűlés elnöke. Az ülésre valamennyi frakció jelezte részvételét. A Fidesz augusztus 19-re kezdeményezett rendkívüli ülést. A nagyobbik ellenzéki párt a privatizáció felfüggesztését, a sorkatonai szolgálat megszüntetését és a napi standolás kapcsán a jövedéki adótörvény módosítását javasolta napirendi pontoknak.

Az Országgyűlés elnökének a házszabály szerint lehetőleg a javasolt, de legkésőbb az azt követő nyolc napon belüli időpontra kell a parlamentet összehívnia. Szili Katalin elmondta: az ülésen a kormánypártok képviselői jelezték, lehetséges, hogy a jövedéki adó kérdéskörében támogatni fogják a házszabálytól való eltérést, erről jövő hét kedden egy újabb házbizottsági ülésen tájékoztatják a házelnököt. “Úgy tűnik, mind a négy frakció támogatja a jövedéki adótörvény módosítását” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik