Belföld

Ki nem indul az MSZP elnöki tisztségért?

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja szerdán közleményben tudatta az MTI-vel, hogy nem kíván indulni az MSZP elnöki tisztségéért, és hasonlóan nyilatkozott Mandur László budapesti elnök is.

“Az MSZP elnöki posztjára kapott jelölésemet nagyon megtisztelőnek tartom, de nem kívánok indulni ezért a tisztségért az októberi tisztújító kongresszuson” – áll a politikus MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mesterházy Attila közölte, hogy erről már írásban is tájékoztatta Lendvai Ildikót, az elnökjelölést előkészítő bizottság vezetőjét. “Úgy érzem, sokat kell még dolgoznom, és még több tapasztalatot kell szereznem ahhoz, hogy egy ilyen megmérettetésen részt vegyek” – olvasható a közleményben.

Mandur László az MTI-nek azt mondta, hogy a jövőben is fővárosi elnökként szeretne tevékenykedni, ezért nem indul a posztért. Az MSZP elnöki posztjára kedd délig 14 politikust jelöltek a pártszervezetek – jelentette be Lendvai Ildikó kedden. Az MTI-vel Újhelyi István elnökségi tag kedden közölte, hogy nem indul a tisztségért.

Mesterházy Attila saját és Újhelyi István jelölését jelzésértékűnek nevezte közleményében, mert az azt mutatja, hogy az MSZP “elismeri fiatal politikusai teljesítményét, fontosnak tartja generációnk véleményét”.

Lendvai Ildikó kedden azt is közölte az MTI-vel, hogy Gyurcsány Ferenc Győr-Moson-Sopron megyei elnök és Kiss Péter elnökségi tag sem indul az MSZP elnöki posztjáért, holott ők is kaptak jelölést. A jelölést kapott politikusoknak augusztus 25-ig kell nyilatkozniuk arról, hogy vállalják-e a megmérettetést – mondta Lendvai Ildikó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik