Belföld

Kárpótlási jeggyel is lehet fizetni a Tankönyvkiadóért

A Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. privatizációjában a nyertes a vételárból legfeljebb 37,791 millió forintot kárpótlási jegyben fizethet meg, ez a 174,2 százalékos névértéket figyelembe véve legfeljebb 21,694 millió forint címletértékű jegy bevonását jelentheti.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) honlapján közzétett pályázat szerint a tankkönyvkiadó jegyzett tőkéjének 75 százalék mínusz 1 szavazati hányadát kitevő, 699,99 millió forint névértékű részvénycsomagját értékesítik. A társaság jegyzett tőkéje 1 milliárd forint, saját tőkéje meghaladja az 1,918 milliárd forintot. Az ÁPV Rt. az MTI érdeklődésére korábban azt közölte, hogy a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. 2002-ben 458 millió forint adózás előtti eredményt ért el, 2003-ban pedig 465 millió forint adózás előtti nyereséget produkált.

Az ÁPV a jegyzett tőke 5 százalékát képviselő, 50 millió forint névértékű részvénycsomagot a társaság dolgozóinak ajánlja fel megvételre. Az ajánlattevőknek augusztus 25-én kell megtenniük előzetes ajánlatukat. Csak azok az ajánlattevők vehetnek részt a pályázat második fordulójában és nyújthatnak be kötelező érvényű végleges ajánlatot, akik az első fordulóban érvényes előzetes ajánlatot nyújtottak be és akiket a kiíró kiválaszt és meghív a második fordulóban ajánlattételre. Az ajánlattevőnek vételi szándéka bizonyítására 300 millió forint bánatpénzt kell átutalnia.

A végleges ajánlatok benyújtási határideje október 25.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik