Belföld

Iszaplavina Tokajban

Iszaptömeg árasztotta el Tokaj városának déli részét, mintegy 40 centiméternyi sár borítja a területet, ahol jelenleg 70 lakásban folyik a mentés - mondta Tokaj polgármestere szerdán az MTI-nek.

“A városnak ez a része lefolyástalan vízterület, hiába dolgoznak folyamatosan a munkagépek, a helyzet nem javul, ugyanis az eső megállás nélkül esik” – mondta Májer János. Hozzátette: a helyzetet nehezíti, hogy a Tokaji-hegyről is ideömlik a csapadék, ezért az iszappal borított rész mellett jelentős terület víz alatt áll.

Az árvíz és belvíz problémáját lehetetlen megoldani önerőből, ezért levélben fordult segítségért Medgyessy Péter miniszterelnökhöz – közölte. “Tájékoztattam a kialakult helyzetről, ugyanakkor elmondtam, hogy az önkormányzat ezelőtt négy évvel készített egy komplett vízrendezési tervet, amelyre beszereztük a vízjogi engedélyt is, de mindeddig a pályázatunkat elutasították” – mondta a polgármester.

Hozzáfűzte: a kialakult helyzetet tovább rontja, hogy az iszap beszivárgott a szennyvízcsatorna emésztő aknáiba és elöntötte a hálózatot; ezzel közegészségügyileg is súlyos gondok alakultak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik