Belföld

Délkelet-Európában terjeszkedik a bauMax

Tovább terjeszkedik az osztrák bauMax barkácsáruház-hálózat: Közép- és Kelet-Európában levő 52 fiókáruházához újabb hatot létesít Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban és Szlovéniában.

Középtávon a cég Romániában, Bulgáriában és Görögországban is áruházakat nyit: Romániában talán két éven belül próbaáruházat nyitnak. A külföldi áruházak részesedése a 920 millió eurós összforgalomból tavaly 45 százalék volt, az idén 3 százalékpontos növekedéssel 48 százalékos részesedést várnak, és jövőre szeretnék átlépni az 50 százalékot – közölte Martin Essl, a BauMax elnöke egy salzburgi sajtóértekezleten.

A barkácshálózat a jövőben az úgynevezett “négy világ márkakoncepcióban” gondolkodik: az építkezés, a lakberendezés, a különféle eszközök és a kert témakörökbe csoportosítja árukínálatát. Az otthonteremtési és barkácstermékeket árusító, osztrák bauMax tavaly 4,4 százalékkal 918,8 millió euróra növelte forgalmát az előző évi 880 millióról. Az üzemi eredmény (EBIT) 5 százalékkal 15,5 millió euróra gyarapodott 14,7 millióról. Az adó előtti eredmény 1 százalékkal 10,7 millió euróra nőtt 10,6 millióról.

A keleti és a déli szomszéd országokban 12 százalékkal 417 millió euróra erősödött a bauMax forgalma, miközben Ausztriában 1 százalékkal csökkent. A bauMax szerdán 19,99 euró volt a bécsi értéktőzsdén, változatlan a keddi záróhoz képest. Ötvenkét héten belül 20,11-11,78 euró között alakult. A részvényt szeptemberig kivezetik a tőzsdéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik