Belföld

Újabb Mol-akvizíció: ezúttal Ausztriában

A Mol Rt. megállapodásra jutott az osztrák Roth Heizöle GmbH társaság többségi tulajdonának megvételére, valamint opciót kötött a fennmaradó tulajdonhányad megvásárlására is - írja közleményében az olajtársaság.

A dokumentum szerint a Roth Heizöle GmbH – a legnagyobb családi tulajdonú vállalkozás az osztrák ásványolaj szektorban – összesen 400 ezer tonna kőolajterméket forgalmaz. A Graz és Linz régióban működő társaság 20 töltőállomással és 52 automata dízel kútoszloppal rendelkezik, amelyek a jövőben is Roth márkanév alatt működnek majd. A Roth Heizöle GmbH tulajdonában van továbbá 3 jelentős depo, valamint rendelkezik a kőolajtermékek szállításához szükséges logisztikai eszközökkel.

A Mol hosszú ideje fő szállítója a Roth Heizöle társaságnak és törekszik egyúttal az osztrák nagykereskedelmi piacon betöltött jelentős pozíciójának stabilizálására is. A Roth Heizölefelvásárlása tovább erősíti a Mol pozícióját a végfelhasználói piacon is. A Roth Heizöle piaci pozíciói és eszközei jól kiegészítik a Mol korneuburgi tárolóját. Az akvizíció révén a Mol jelenléte megerősödik Ausztria három fő régiójában.

A Roth Heizöle és a Mol-csoport közösen azonosította a kőolajtermékek (dízel, fűtő- és gázolaj) eladásának növelésére, valamint az együttműködés által a meglévő üzleti tevékenység fokozására vonatkozó lehetőségeket.

A Roth Heizöle GmbH a legnagyobb családi tulajdonú és családi irányítás alatt működő vállalkozás az osztrák ásványolaj szektorban, Graz és Linz régiójában. A Mol-csoport akvizícióját követően Rudolf Roth, tiszteletbeli konzul és Jürgen Roth továbbra is részt vesznek a társaság vezetésében – olvasható a Mol közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik