Belföld

56 milliárd a Szerencsejáték Rt. bevétele

A Szerencsejáték Rt. (SzRt.) az év első felében 56 milliárd forint bevételt ért el, s így az egész évre tervezett 3,1 milliárd forint adózás előtti eredmény elérhetőnek látszik - közölte Székely Gábor, a társaság vezérigazgatója

Az idén az első félévben az adózás előtti eredmény 4,2 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 5,3 milliárd forinttal. Az eredmény csökkenésében az elemzők szerint szerepet játszott, hogy a játékadót 17-ről 24 százalékra emelte a kormányzat az idén.A féléves árbevétel azonbanígy is mintegy öt milliárd forinttal haladja meg a tavalyi összeget. A jó féléves eredmény eléréséhez bizonyára sokat segített a foci EB, amely a vezérigazgató ismertetése szerint 450 millió forintos többletbevételt jelentett a cégnek.

A társaság tavaly 13,8 milliárd forint adózott eredményt ért el, ebből mintegy 13 milliárd forintot fizetett ki osztalékként. A játékadó, a nyeremény-szja befizetés, az iparűzési adó és az osztalék 57 milliárddal terheli meg a részvénytársaságot. A játékosoknak 2003-ban 47,5 milliárd forint nettó nyereményt fizetett ki a társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik