Belföld

Az RTL Klub sötét képernyője megverte az M2 Híradóját

Többen nézték az RTL Klub öszesen három és negyed órás elsötétített képernyőjét, mint a Duna TV-t vagy az M2-t - derül ki a nézettséget mérő AGB Hungary adataiból.

A kereskedelmi adó az elmúlt napon több részletben szakította meg adását, ám így is 156, illetve 221 ezren nézték tartósan a képernyő tájékoztató szövegét. Mindeközben a Duna TV-n A múlt nélküli embert 96 ezren, az M2-n a Híradó ismétlését 126 ezren tekintették meg.

Az RTL Klub az elsőtétítés során hat ORTT határozatnak tett eleget egyetlen nap alatt. Négy óra után két alkalommal húsz percig, három esetben fél óráig és egyszer egy óráig volt olvasható a felfügesztési határozat a képernyőn. A csatorna tájékoztatása szerint a keresetek a Balázs-show, a Mónika-show és a ValóVilág műsorszámaival, valamint hét játékfilmmel és egy videoklippel kapcsolatban születtek meg.

Az adásszünetek átlagos nézettsége meghaladta a 175 ezret, sőt volt idősáv is, amikor a nézők 8,3 százalék nézte a csatornát. Az AGB Hungary adatai szerint a rövid felhívást pedig átlagosan négy percig olvasták a nézők.

Az Index információi szerint ez idő alatt két-háromszáz felháborodott telefonhívást fogadtak az RTL Klub munkatársai. Hat ember pedig személyesen tiltakozott a tévétársaság székházában. Volt olyan, akit ki kellett vezetni, mert hangosan veszekedett a portással. Az említett asszony azért volt dühös, mert elmaradt kedvenc sorozata az Édes dundi Valentina.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik