Belföld

Kétnapos APEH-razzia Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Az APEH Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében kétnapos akciót tartott, amelynek során a nyugta- és számlaadási kötelezettség, illetve a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének teljesítését ellenőrizte.

A szerdai és csütörtöki akcióban kilenc megye 36 revizora vett részt – mondta Mohai Károly, az APEH Ellenőrzési Főosztályának főtanácsosa csütörtökön Szolnokon sajtótájékoztatón.

– A két nap során 218 nyugta- és számlaadásra irányuló ellenőrzést végeztek el a két megyében a revizorok, illetve 23 foglalkoztatónál ellenőrizték, hogy mennyire szabályszerű az alkalmazottak foglalkoztatása – közölte a főtanácsos.

A 218 ellenőrzés több mint 60 százalékánál tártak fel hiányosságot az ellenőrök, ebből 45 százalékánál semmi jelét nem tapasztalták a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésének.

Szolnok megyében a két nap alatt 121 ellenőrzést végeztek, 86 esetben tártak fel hiányosságot és 64 esetben mulasztották el a nyugtaadási kötelezettséget a vállalkozók. A feltárt hiányosságok miatt ebben a megyében összesen 5,5 millió forint bírságot szabott ki az adóhatóság.

A szálláshely bérbeadással foglalkozók fele feledkezett meg erről a kötelezettségéről. A revizorok még rosszabb helyzetet tapasztaltak a piacon, közterületen végzett ellenőrzéseknél, mivel a vállalkozók minden esetben megfeledkeztek a bizonylatadásról – hangsúlyozta az APEH munkatársa.

A kétnapos akció 200 ezer forintjába került az adóhatóságnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik