Belföld

Húsz százalék a Fidesz előnye

A Medián június közepén végzett kutatásának eredménye szerint a Fidesz-MPSZ 20 százalékkal vezet a nagyobbik kormánypárt előtt - írja a Magyar Hírlap.

A Medián legfrisebb kutatásának eredménye szerint egy most vasárnapi választáson a szavazók 55 százaléka a Fidesz-MPSZ-re és 35 százalékuk az MSZP-re szavazna. A két nagy párt közötti különbség a május elejei felméréshez képest tehát öt százalékkal nőtt.

Az elöző közvélemény kutatás idején a belépés ünnepélyes aktusa kétségtelenül javította a kormányoldal helyzetét. Akkoriban nem csak az MSZP szavazataránya nőtt, de az általános politikai közhangulat is sokkal kedvezőbb lett. Javultak a kormány és a kormányfő népszerűségi mutatói, és a lakosság 35 százaléka gondolta úgy, hogy az országban “jó irányba mennek a dolgok”.

A Fidesz-MPSZ újabb előretörése mögött a jelentés szerint az állhat, hogy a választáson győztes párt maga mellé tudta állítani a pártpreferenciával korábban nem rendelkező választók egy részét.


A sikeresnek tekinthető szereplés ellenére az MDF támogatottsága nem növekedett számottevően a választás óta, az SZDSZ is a korábbi szavazatarányát tudta stabilizálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik