Belföld

A Nabi 1200 buszt adhat el idén

A Nabi-csoport az első félévi értékesítési adatok alapján 2004-re megközelítőleg 1.200 autóbusz értékesítését prognosztizálja - tette közzé a társaság csütörtökön a BÉT hivatalos honlapján.

Az idei év első felében a Nabi Autóbuszipari Rt. 586 buszt értékesített, míg egy évvel korábban 571-et, 2002-ben pedig 692-t adott el.

A Nabi az amerikai piacon 346 buszt értékesített 2004 első félévben, szemben a tavalyi 308-cal. Az angol piacon az eladott buszok száma 235 volt, ez 25-tel kevesebb, mint egy évvel korábban.

A közlés szerint az értékesített buszok száma jelentősen nem emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához képest, viszont az értékesítés szerkezete változott: nőtt a magasabb értékű úgynevezett CompoBus-ok és csuklós autóbuszok aránya.

Jelentős árszínvonalbeli eltérést jelenthet az egyes típusokon belül az egyedi igények szerinti kivitelezés.

A korábbi időszakok árbevétel növelési célja helyett a cash flow erősítése és az eredményesség javítása áll a vezetőség erőfeszítéseinek középpontjában – áll a közleményben.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak, a csütörtöki kereskedést 845 forinton zárták. Az elmúlt egy évben 845 forint volt a legalacsonyabb és 2.635 forint a legmagasabb árfolyamuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik