Belföld

Megszavaznák az árfolyamnyereség-adót

Támogatást kaphat a parlamentben ősszel az árfolyamnyereség-adó újbóli bevezetése, az MSZP mellett ugyanis a Fidesz is megszavazna egy erre vonatkozó javaslatot.

Szabó Lajos, az MSZP-frakció költségvetési munkacsoportjának vezetője kedden beszélt arról, hogy frakciója kívánatosnak tartaná a tőzsdei árfolyamnyereség megadóztatását.


Később Tállai András fideszes parlamenti képviselő nyilatkozott pozitívan az adónem bevezetésének lehetőségéről. A társadalmi igazságosság miatt a Fidesz mindig a nyereségadó visszaállítása mellett érvelt – közölte Tállai András.  A politikus azt mondta: az adó mértéke 25 százalék lehet. A 2003-ban megszüntetett adó 20 százalékos mértéke 25 százalékra nőhet, mivel azóta emelkedett a tőkejövedelmekre vonatkozó közteher mértéke.


Kuncze Gábor SZDSZ-elnök ezzel kapcsolatban kijelentette: a tőzsdei árfolyamnyereség adójának visszaállításával pártja nem ért egyet. A Budapesti Értéktőzsde Rt. MTI-nek nyilatkozó elnöke “gazdasági és erkölcsi hibának” tartaná az árfolyamnyereség-adó újbóli visszaállítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik