Belföld

BUX-csökkenéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 13,75 pontos csökkenéssel, 11 611,99 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,12 százalékos csökkenés

Vegyes várakozásokról számoltak be a Budapesti Értéktőzsde hétfői kereskedési napjával kapcsolatban az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők.

Makray Péter, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője szerint csendes forgalom mellett stabil árakra lehet számítani hétfőn.

Hozzátette azonban, hogy egy drasztikus alapkamat csökkentés jelentősen befolyásolhatja a piac alakulását. Mint mondta, nem számítanak kamatcsökkentésre, úgy vélik, marad a 11,5 százalékos alapkamat, ám “az MNB már sokszor meglepte a piacot, ezért érdemes nagyon odafigyelni”.

A külföldi piacokkal kapcsolatban Makray Péter elmondta: bár pénteken negatívan zártak, a várható alacsony forgalom mellett ez nem nagyon érezteti hatását a BÉT-en.

Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője szerint a külföldi negatív hangulat érezteti hatását az európai piacokon, így Budapesten is, ezért alacsony forgalom mellett kisebb “lemorzsolódásra” számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik