Belföld

Új Puskás stadion 75 milliárdért

Pályázatot hirdetett a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium a Pukás Ferenc stadion átépítésére - írja a Napi Gazdaság.

Budapest belső részén fekvő legnagyobb fejleszthető teleknek számító területet magántőke bevonásával PPP-konstrukcióban(Public Private Partnership) kívánja átépíttetni a minisztérium – jelentette be Gyurcsány Ferenc. Az egykori Népstadionhoz az elképzelések szerint egy multifunkcionális sportcsarnok és egy szórakoztató központ is tartozik majd.

A befektetők a rendelkezésre álló területeken szállodát, fitneszcentrumokat és vendéglátóegységeket is építhetnek. A beruházás elérheti a 75 milliárd forintot.

A létesítményt 50 ezer férőhelyesre tervezik. Az átalakítások során várhatóan lebontják a felső karéjt, illetve megteremtik annak lehetőségét, hogy a jelenleg 30 ezer fős befogadóképességű létesítményt igény esetén újabb 20 ezer ülőhellyel bővítsék.

A pályázati anyag benyújtásának határideje július 31. Magyarországon és külföldön bejegyzett cégek is jelentkezhetnek. A várakozások szerint október második felében születhetnek meg a pályázók érdemi ajánlattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik