Belföld

Mégsem fogták el al-Zarkavit

Az iraki koalíciós erők lengyel parancsnokságának szóvivője cáfolta a hírt miszerint elfogták volna al-Zarkavi terrorista vezért, a Hillában elfogott férfi csak hasonlít a al-Zarkavira.

A hír az amerikai parancsnokság korábban sem erősítette meg, most azonban Mark Kimmitt tábornok egyértelműen cáfolta a bagdadi utcákon viharos gyorsasággal terjedő értesülést. Egy lengyel katonai szóvivő korábban nem volt hajalndó nyilatkozni az ügyben, mert mint mondta, “nem befejezett akciókról nem beszélhet”.

A lengyel többnemzetiségű erők babiloni parancsnokságának szóvivője most kedden cáfolta, hogy Hillában elfogták Abu Muszab az-Zarkávit. A terrorista elfogásáról az al-Arabíja arab hírtelevízió számolt be hétfőn, az amerikai csapatok szóvivőjére, Mark Kimmit tábornokra hivatkozva. Maga Kimmit azonban szintén cáfolta a hírt. A lengyel szóvivője közölte, hogy a Hillában őrizetbe vett férfi csupán hasonlít Zarkávira.

A jordániai születésű Zarkávit azzal vádolják, hogy pokolgépes merényletek sorozatát, illetve egy amerikai és egy dél-koreai túsz kivégzését irányította a háttérből. Szervezete jelenleg is három török túsz kivégzésével fenyegetőzik.

Washington 10 millió dollárt ajánlott fel minden olyan információért, amely alapján a terroristát sikerül elkapni. A férfi magára vállalta korábban egy amerikai és egy dél-koreai túsz kivégzését és több súlyos terrorakciót is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik