Belföld

Nagyberuházás indult a XI. kerületben

Lerakták Budapest XI. kerületében a 25 milliárd forint összértékű beruházással 12 hektáron megvalósuló Kőérberek Tóváros Sport-, Wellness-, és Szabadidőközpont alapkövét.

“A beruházás első ütemében 5 épületben 300 lakás, kereskedelmi és szolgáltató központ, valamint sport-, és szabadidőközpont kerül átadásra 2005 márciusában” – mondta a beruházó MAC Kft. ügyvezető igazgatója, Muzbek András. A lakások értékesítése már folyik, 160 lakást már eladtak – tette hozzá.

A városközpont teljes befejezéséig 3 ütemben Kőérberek-Tóvárosban összesen 1500 lakást, a sport-, és szabadidőközpont részeként 4 hektárnyi területen három tavat, futball-, kosárlabda-, és teniszpályákat, valamint két szabadtéri uszodát alakítanak ki – mondta el Muzbek András.

A projekt fejlesztésére 4 éve alakult MAC Kft.-ben a tulajdonos és generálkivitelező Arcadom Rt.-nek 80 százalékos részesedése van.
Az Arcadom Építőipari Rt. 1996-ban 50 millió forint jegyzett tőkével alakult, 2003. évi árbevétele 16 milliárd forint volt, 2004-re 27 milliárd forintos bevételt terveznek.

A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő részvénytársaság a Demján-csoport tagja, 70 százalékban az Euroinvest Rt., 30 százalékban az Arcadom- menedzsment tulajdona.

Az Arcadom saját tőkéje 2,9 milliárd forintot tesz ki, főbb projektjei a Nemzeti Színház és a mellette épülő kulturális tömb, a Pólus, a Westend, a Posta Logisztikai Központ, a Krisztina Plaza, valamint az Auchan-áruházak megépítése.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik