Belföld

Kétszáz lakásos lakókert épül Árpádföldön

A XVI. kerületi Árpádföldön, a pesti oldal egyik kertvárosi területén új lakóparki beruházás előkészítése indult meg az elmúlt néhány hónapban.

A XVI. kerületben 2005 folyamán épül meg teljes egészében a 1,5 hektáros területen elhelyezkedő Európa Lakókert, mely 19 darab, egyenként átlagosan 11 lakásos, 2 szint + tetőteres házakból álló, korszerű épületegyüttes lesz. A lakások négyzetméter-ára 280 ezer forinttól indul.

A lakások mérete 35 és 100 négyzetméter között változik, végleges kialakításuk a vásárlói igények figyelembe vételével történik. A házak közötti zárt parkban a tervek szerint játszótér épül a területen lakó gyermekek számára. Az Európa Lakókert a Budapesti út – Vágás u. – Felsőmalom u. – Gesztenye u. által határolt területen helyezkedik el. Autóval az Örs vezér térről a Veres Péter és az Ostrom úton keresztül közelíthető meg, míg tömegközlekedéssel az Örs vezér térről a 31-es autóbusszal, illetve HÉV-vel érhető el.

A tervezés során kiemelt szempont volt, hogy emberléptékű, kertvárosi hangulatú egységek alakuljanak ki, melyek egy nagy parkban helyezkednek el – értesült a FigyelőNet az Otthon Centrumtól.

A fejlesztés sikerét illetően, a beruházásban résztvevőket mindenképpen optimizmussal töltheti el, hogy a környék eddigi legnagyobb beruházásaként számíthatnak a mindeddig kielégítetlen kereslet megjelenésére. A vásárlók jelentős része a kerületi lakosokból kerülhet ki, illetve azon fővárosi és a csatlakozó agglomerációs területen lakókból, akik igénylik a nyugodt, csendes, ugyanakkor modern lakókörnyezetet, s a városközpont gyors, tömegközlekedéssel végig kötöttpályás megközelítési lehetőségét. A nagy érdeklődést bizonyítja, hogy már építkezések megkezdése előtt megvásárolták a lakások több, mint negyedét.

A lakókert építése már elkezdődött, amit a június 23-i alapkőletétellel kíván megünnepelni a beruházó Belvárosi Irodaház Kft. Az ünnepélyes alkalomra a sajtó és az ingatlanszakma neves képviselői mellett meghívják a már lakást vásárlókat, illetve azokat a komolyabb érdeklődőket, akik regisztrálták magukat a helyszíni értékesítési irodában.

A beruházó

A Belvárosi Irodaház Kft. 1991-ben alakult meg azzal a céllal, hogy segítse az alapító Állami Vagyonügynökséget a privatizáció során elvont, nagy állami ingatlanok folyamatos működtetésében és gazdaságos hasznosításában. Az alapítás óta eltelt időszak alatt a Társaság az ingatlanhasznosítás, -forgalmazás és -fejlesztés teljes szakmai területét átfogó, elmélyült ismeretekkel, és sokéves tapasztalattal rendelkező céggé vált.

Az ÁPV Rt. a Társaságot 2003. decemberében privatizálta, így az a Nagygyörgy Tibor (Biggeorge’s International, Otthon Centrum, Európa Alapkezelő alapítója) és Dr. Nyíri Viktor nevével fémjelzett befektetési csoport tagja lett.

A projekt kizárólagos értékesítését az Otthon Centrum végzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik