Belföld

Újra lesz Budapest-Várna charterjárat

12 év után ismét lesz charterjárat Budapest és Várna között - jelentette be Jakócs Áron a Robinson Tours vezetője szerdán a legújabb Bulgária útikönyv megjelenése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

Elmondta: arra számítanak, hogy a magyar turisták érdeklődése a bolgár tengerpart iránt jelentősen élénkül az idén, ezért indították az új járatot, s az érdeklődés további fokozása vezette őket abban, hogy támogatták az új, hiánypótló útikönyv kiadását.

A bulgár gazdasági minisztérium adatai szerint 2003-ban több mint kétszeresére nőtt a turisztikai céllal Bulgáriába látogató magyarok száma, amely így majdnem elérte a 22 ezer főt. Magyarország a Bulgáriába turisztikai céllal érkezők küldő országainak rangsorában a 22. helyet tudhatja magának.

Jakócs Áron az MTI-nek elmondta, hogy a chartergép első indulási időpontjára már minden jegy elkelt, vagyis az érdeklődés eddig igazolta elképzeléseiket. A Robinson Tours vezetője a várható forgalomról nem kívánt becslésekbe bocsátkozni, s a kft. gazdálkodásáról is csak mindössze annyit közölt, hogy évek óta nyereségesek.

A Robinson Tours főleg beutaztatással foglalkozik, a kiutaztatás a tevékenységük 20 százalékát teszi ki. A bulgáriai utak szervezését 4 éve kezdték, eddig főként egyéni és autóbuszos utakat kínáltak. Az 1994-ben családi vállalkozásként megalapított utazási iroda 3 kirendeltséggel rendelkezik, Budapesten, Balatonfüreden és Moszkvában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik