Belföld

Kettéválhat az egészségügyi tárca

Az MTI értesülései szerint elképzelhető, hogy az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium (ESZCSM) hatáskörébe tartozó szociális területet ősztől az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal irányítja majd. A Magyar Távirati Irodát a minisztérium egy magát meg nevezni nem kívánó munkatársa tájékoztatta.

Kökény Mihály miniszter viszont találgatásnak nevezte a tárca kettéválasztásáról szóló információkat, és kedden az MTI-vel azt közölte: nem tud arról, hogy lenne ilyen szándék. Az MTI értesülése szerint már korábban szóba került az egészségügyi és szociális terület szétválasztásának kérdése.


A szociális feladatok átcsoportosítását az esélyegyenlőségi kormányhivatalhoz a magukat megnevezni nem kívánó források szerint az indokolná, hogy Lévai Katalin helyét az ESZCSM szociális területe felügyelő politikai államtitkára Göncz Kinga tölti majd be.
 
Kökény Mihály az MTI érdeklődésére közölte: “Arról nincsen szó, hogy a tárca kettéválik”, és az erről szóló információk csak találgatások. “Én nem tudok arról, hogy ilyen szándék lenne” – tette hozzá.


Mint mondta, mivel Göncz Kinga kinevezését hivatalosan még nem jelentették be, nem tud tájékoztatást adni arról, hogy mindez hogyan érinti a tárca tevékenységét. “Nyilván majd mérlegelést igényel, és az elsősorban a miniszterelnök úr kompetenciája, hogy ebben döntés szülessen” – tette hozzá. A miniszter hozzátette: ha a jelölés hivatalosan is megtörténik, bizonyos, hogy az esélyegyenlőséghez kapcsolódó ügyeknél “a munkamegosztás egy finomhangolását” el fogják végezni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik