Belföld

Európa logisztikusai Budapesten

Az Európai Unióhoz most csatlakozott országok közül elsőként Magyarország ad otthont az Európai Logisztikai Szövetség éves Eurolog kongresszusának.

Jelentős a vállalatok érdeklődése a június 10-12 közötti budapesti rendezvényre: 25 ország több mint 200 résztvevője regisztráltatta magát. A konferencia vezérfonala a határok nélküli Európa, ezen belül négy témakört lehet kiemelni: többek között megvitatják miképpen kezelhető az egyes országok kulturális különbözősége mellett a globalizáció. A hazai és a most csatlakozott országok logisztikai társadalmát leginkább érintő vitatéma a logisztikai szolgáltatások fejlesztése és az együttműködés a közép-kelet-európai régióban, de szó lesz az ellátási láncok együttműködéséről is.





A nyitó előadást Helmut Morsi, az Európai Unió képviselője tartja, és a konferenciához kapcsolódó K+F oktatói programban több uniós vezető tudós – Németországból, Finnországból, Olaszországból, Franciaországból – tart majd előadást.

Világszerte ismert cégek képviselői osztják meg tapasztalataikat a hallgatósággal. A szakma ünnepének is nevezhető rendezvényt Magyarország két legjelentősebb logisztikai szervezete, az MLBKT és a 20 éves jubileumát tartó Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) szervezi. A logisztika mára a vállalatvezetés egyik stratégiai elemévé vált, fontosságát jelzi, hogy a rendezvény fővédnöke Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik