Belföld

Idén 56 milliárdos árbevételt ért el a Vegyépszer-csoport

A Vegyépszer-csoport 55,9 milliárd forintos árbevétel mellett 4,6 milliárdos adózott eredményt vár 2004-re - mondta Timár Gyula, a Vegyépszer Rt. vezérigazgatója csütörtökön, egy banki prezentáción Budapesten.

A Vegyépszer által épített M7-es autópálya Ordacsehi-Balatonkeresztúr közötti szakaszának első fizetési elszámolása a Nemzeti Autópálya (NA) Rt.-vel 2005 januárjában esedékes – mondta Timár Gyula, hozzátéve: ez magyarázza, hogy a cégcsoport 2004-es számai elmaradnak a tavalyitól, amikor az árbevétel 63,3 milliárd, az adózott eredmény 4,2 milliárd forint volt.
A 25,8 kilométer hosszú Ordacsehi-Balatonkeresztúr közötti pályaszakaszt elnyerő Vegyépszer közel 63 milliárd forintért vállalta az építést.

Farkas László vezérigazgató-helyettes elmondta: jövőre 75 milliárd, 2006-ban pedig 70 milliárdos árbevételt tervez a Vegyépszer, az adózott eredményt 6 milliárd, illetve 4,5 milliárd forintra prognosztizálják.

Jelenleg a Polgár-Nyíregyháza, illetve a Polgár-Debrecen között meghirdetendő tender elnyerésén dolgozik a cég, emellett jó esélye van a megépítendő dunaújvárosi híd és a hozzá csatlakozó 5 kilométeres autópálya építésének elnyerésére – tette hozzá Farkas László.

A Vegyépszer által épített utak garanciális javítási költségeiről Farkas László elmondta: a 64 milliárd forintért felújított M7-es esetében összesen 38 millió forint garanciális kötelezettség jelentkezett, ebből a Vegyépszer 31 millió forintot áthárított alvállalkozóira, így a cégnek 7 millió forintot kellett teljesítenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik