Belföld

A Sony sokat vár új termékeitől

A Sony Corp. számos új terméket mutat be még az idén piaci vezető pozíciójának megőrzése céljából.

“Fennállásunk 60 éves évfordulójára, 2006-ra versenytársainkét messze túlszárnyaló termékek bevezetését tervezzük. Ezeket egymás után mutatjuk be az idei év második felétől kezdve” – jelentette ki Ando Kunitake, a Sony elnöke.

A még az év vége előtti bevezetésre szánt PlayStation Portable mellett “a merevlemezeken tárolt tartalom használatát lehetővé tévő vonzó termékeket” mutat be a Sony. Főként zeneszámok és képek kezelésére alkalmas eszközökről van szó.

A Sony egyben megkezdi az LCD monitorok új generációjának tekintett “electroluminescent” monitorok tömegtermelését is, amelyeket először Japánban visznek majd piacra. A monitorokat kezdetben tenyérszámítógépekben és mobiltelefonokban alkalmazzák majd. A monitorokat páratlan képélesség és színmélység jellemzi. Gyártása már most láthatóan egyetlen komoly nehézségbe ütközik majd: a felfokozott kereslet kielégítésébe.

A Sony csoportszintű adózott eredménye 23,4 százalékkal esett vissza a tavalyi pénzügyi évben az átütő piaci sikerű termékek bemutatásának elmaradása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik