Belföld

Amerikában vállalták a Bush-ellenes film forgalmazását

Az amerikai filmforgalmazók is feszült érdeklődéssel várják Michael Moore Farenheit 9/11 című filmjének amerikai bemutatóját - számol be a BBC Online. Moore filmje, amely idén a Cannes-i Filmfesztivál arany pálmáját nyerte komoly kritikával illeti George W. Bush elnököt.

Június 25-től mutatják be Amerikában Michael Moore filmjét, amely élesen támadja George W. Busht és az USA jelenlegi kormányát. A film jogait Dick és Harvey Weinstein médiamogulok szerezték meg, miután a film eredeti tulajdonosa, a Disney lemondott az alkotásról, annak egyértelmű politikai tartalma miatt. Az időzítés nem véletlen. Moore szeretné, ha a legtöbb ember még a választások előtt megnézné a Farenheit 9/11-et.

Moore filmje idén a Cannes-i Filmfesztivál első díját nyerte és ezzel a fesztivál történetében a második arany pálmás dokumentumfilm. A Bush-ellenes rendező köszönetét fejezte ki az őt támogató cégeknek, hogy vállalták az amerikai bemutatót.

A Weinstein fivérek egyébként kizárólag ezért a filmért alapítottak egy külön céget, hogy megvásárolhassák a Disney-től a Farenheit 9/11-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik