Belföld

71 év után bezárt a Kerepesi úti ügető

Elbúcsúztak a fogadók, hajtók és lovaik a Kerepesi úti ügetőpályától. A pálya 71 éves történetének utolsó versenynapját szombaton rendezték meg. A következő futamot június 12-én, szombaton már a kőbányai vásárváros mellett található Kincsem Parkban tartják, amely a jövőben közös helyszínként szolgál majd a galopp- és ügetőversenyeknek - számol be a Magyar Hírlap.

A költöztetés után néhány héten belül elbontják a pályát, hogy hat év késlekedés után megkezdődhessen a Lovi helyére tervezett bevásárló- és szórakoztató-központ építése.

A terület 1998-as privatizációs pályázatát a francia Bouygues nyerte, amely később a leégett BS helyén felépítette a Papp László Sportarénát (előző nevén Budapest Sportarénát).

Az üzlet feltétele volt ugyanakkor, hogy mielőtt bezár az ügetőpálya, a beruházónak fel kell újítania a kőbányai vásárváros mellett található Kincsem Parkot, amely 1925-ös megnyitásakor Európa legmodernebb versenyterének számított. A 2000-ben megkezdődött felújítás ugyan csak 2005-re lesz teljesen kész, de már újra helyt ad galoppfutamoknak, két hét múlva pedig már az ügetősök is itt hajtanak. Igaz, a verseny egyik legfontosabb feltétele, a tribün egyelőre hiányzik, ám az ígéretek szerint még az idén birtokba vehetik a fogadók a négyezer fősre tervezett építményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik