Belföld

Mérleghamisítással és adócsalással vádolják a Mammut Kft.-t

Az V. és a XIII. kerületi ügyészség március 30-án nyomozást rendelt el adócsalás bűntettének gyanúja miatt a Mammut Kft. ellen tett feljelentés tárgyában - tájékoztatta az MTI-t Dobos Gabriella ügyészségi szóvivő.

Az MTI a Népszabadság szerdai számában közölt cikke nyomán kereste meg az ügyészséget. A napilap írása szerint csalás, mérleghamisítás és adócsalás gyanúja miatt tett feljelentést a rendőrségen és az adóhivatalnál Mammut II üzletház egyik bérlője.

A cikk szerint a bérlő az állítja: az üzletház korábbi tulajdonosa, a Mammut Kft. több pénzt szedett be az üzemeltetési és marketingköltségekre a bérlőktől, mint amennyit 2002-es mérlegében feltüntetett.

A cikk kitér rá: a Mammut Kft. 2003 szeptemberében beolvadt a Mammut Rt.-be. Dobos Gabriella elmondta: az év elején tett feljelentést az ORFK Pénzügyi Nyomozó Igazgatósága Budapest és Pest Megyei Hivatala január 22-én utasította el arra hivatkozva, hogy bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg a feljelentés alapján. A feljelentő panasszal élt a határozat ellen, amelynek a V. és XIII. kerületi ügyészség helyt adott, és március 30-án rendelte el adócsalás bűntettének gyanúja miatt a nyomozást, amelyet az ORFK folytat le – tette hozzá.

Megjegyezte: a feljelentésben leírtak elégségesek voltak a nyomozás elrendeléséhez. Dobos Gabriella szólt arról is: a nyomozást elrendelő ügyészségi határozat szerint a bérlő kalkulációt készített, amelyben összeghiányt mutatott ki a Mammut Kft. éves beszámolójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik