Belföld

Medgyessy Péter megajándékozta az EU-babát

Medgyessy Péter miniszterelnök személyes ajándékát nyújtotta át szerdán Magyarország első uniós újszülöttje édesanyjának a gyulai kórházban Varga Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke.

A 44 éves Szabóné Ragályi Katalin harmadik gyermekét, Levente Csabát május elsején, a Magyar Köztársaság európai uniós tagságának második percében, nulla óra két perckor hozta világra. A kormányfő ajándékát, a 250 ezer forint értékű kincstári takarékjegyet a Pándy Kálmán Kórházának szülészeti osztályán adta át Varga Zoltán az édesanyának, aki egy köszöntő levelet is kapott, melyben Medgyessy Péter jókívánságai fejezte ki.

A rögtönzött ünnepségen jelen volt Perjési Klára, Gyula polgármestere, aki hétfőn a város nevében százezer forint értékű ajándékot adott át az újszülöttnek és édesanyjának. Május elsején, Magyarország uniós tagságának második percében még egy gyermek született, Tóth Olivér Budapesten jött világra. A 29 éves édesanyának, Udvarhelyi Juditnak Demszky Gábor szombaton 2004 euróról szóló csekket adott át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik