Belföld

Maradona ismét kórházban

Szerda reggel ismét kórházba szállították Diego Maradonát, az argentinok egykori futballsztárját. Az illetékesek eleinte nem adtak felvilágosítást az 1986-os világbajnok állapotáról, majd Alfredo Cahe, a család orvosa közölte: páciense kimerültséggel és légszomjjal küszködik, s legalább 2-3 napot tölt majd bent.

Hozzátette, hogy a kokainmegvonás tüneteit folyamatosan ellenőrzik. Maradona április 18-án súlyos szív- és légzési panaszokkal került be egy Buenos Aires-i magánklinika intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték.

A hosszú ideje kábítószer-függőségben szenvedő, 43 éves legenda pénteken saját felelősségére hagyta el a kórházat. A kezelőorvosai helytelenítették távozását, mert további két-három heti szakfelügyeletet tartottak szükségesnek.

Néhány napos “kimenője” alatt a szemlátomást jókora súlyfelesleggel küzdő Maradona egy barátjának birtokán focizott, golfozott, és interjúkat adott. A tüdőgyulladása miatt korábban mesterségesen is lélegeztetett csillag – aki a hétvégén vissza akart repülni Kubába, ahol 2000 elején kezdődött meg kábítószer-elvonó kúrája – a hűvös idő ellenére többször is félmeztelenül mutatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik