Belföld

Módosította a Braura tett vételi ajánlatát az Amstel

Az Amstel Sörgyár Rt. 12 297 forintra módosította a Brau Union Rt. törzsrészvényeire tett vételi ajánlatát, a tőzsdén forgó elsőbbségi részvények vételi árfolyama viszont nem változott - derül ki az Amstel keddi közleményéből.

Az eredeti ajánlatban, amelyet az Amstel tavaly szeptember 8-án tett közzé, a törzsrészvényekért 12 273 forintot, az elsőbbségi részvényekért 12 806 forintot ajánlott a vevő. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a múlt héten felszólította az Amstelt, hogy öt napon belül módosítsa a Brau Rt. részvényeire tett vételi ajánlatának árfolyamát.

A felügyelet megállapította hogy az Amstel vételi ajánlatát tavaly október 31-én jóváhagyó határozata “jogszabálysértő, mert a határozat alapját képező kérelem mellékleteként becsatolt vételi ajánlat ajánlati árat tartalmazó rendelkezése – az ajánlattevő és a felügyelet érdekkörén kívül eső okból következően – nem valós adatokon alapul.”

A határozat indoklásaként az szerepelt, hogy egy bank téves adatszolgáltatása miatt a vételi ajánlati ár számításakor a törzsrészvények ajánlati ára helytelenül került meghatározásra, mely nem róható fel sem az ajánlattevőnek, sem a PSZÁF-nek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik