Belföld

Magyar ínyencség-fesztivál Romániában

Magyar gasztronómiai napokat szervez május első hetében, Magyarország EU-csatlakozása alkalmából, a Magyar Turizmus Rt. romániai képviselete - jelentette be kedden a román fővárosban Bíró Gáspár, a kolozsvári magyar főkonzulátus turizmus részlegének vezetője.

A bukaresti Continental Szállóban lezajlott sajtótájékoztatón elhangzott: a román partnerrel, a Continental Hotels szállodalánccal együttműködve megszervezett rendezvénysorozatra május 2-5. között kerül sor nyolc városban

A román fővároson kívül a magyar konyha hagyományos ízeivel ismerkedhetnek az érdeklődők Kolozsváron, Aradon, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Nagyszebenben, az észak-moldovai Suceaván és a dunai kikötővárosban, Turnu Severinben – tájékoztatta az MTI-t Bíró Gáspár.

A magyar gasztronómiai napok kínálatából – a magyar konyha hagyományos ízei mellett – nem hiányzanak majd az olyan ínyencségek sem, mint az Újházy tyúkleves, a fogas Kárpáti módra, a libamáj, a sertés szűz Bakonyi módra, a Somlói galuska, a túró torta áfonyával. Az étlapon szerepkő különlegességeket harmonikusan egészítik ki majd a villányi Polgár Pincészet finom borai.

A romániai magyar gasztronómiai napok étlapján szereplő magyar ételkülönlegességek elkészítését Magyarországról érkező mesterszakácsok tanítják be romániai kollégáiknak a nagyváradi Continental Hotelben tartott kétnapos “együttfőzőcskézés” során – lehetett megtudni a magyar ínyencség-fesztivál bukaresti beharangozó sajtótájékoztatóján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik