Belföld

Eladták a Tempo szupermarket hálózatot

Értékesítették a tulajdonosok a Tempo Szupermarket Kft.-t; a 45 üzletből álló dunántúli bolthálózatot az ajkai székhelyű Polus-Coop Rt.-nek adták el; a 100 százalékban tulajdonosváltást eredményező szerződést a felek hétfőn írták alá - tájékoztatta az MTI-t kedden Fekete Zsolt.

A Tempo Szupermarket Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a felek feltételes adásvételi szerződést kötöttek, ugyanis az ügylet zárásához szükséges a Gazdasági Versenyhivatal és a finanszírozó bankok jóváhagyása is, ami még várhatóan egy-két hónapot vesz igénybe.

Az ügyvezető igazgató közlése szerint a felek az árat üzleti titokként kezelik.

A Tempo-üzlethálózatnak 99 százalékban a Cipruson bejegyzett, angol érdekeltségű Ivydale Investments Limited volt eddig a tulajdonosa – amely egyben a veszprémi székhelyű Csopak Rt. többségi tulajdonosa is -, a Tempo-részvények egy százalékával pedig mostanáig egy másik angol cég rendelkezett. Az egységes arculattal rendelkező Tempo-hálózat különösen az észak-dunántúli megyék kiskereskedelmében volt meghatározó; a társaság 2003-ban több mint 14 milliárd forint árbevételt ért el.

A Polus-Coop Rt. Veszprém megyében folytat kis- és nagykereskedelmet, illetőleg sütőipari üzemet működtet Ajkán és Veszprémben – tájékoztatta az MTI-t Bogdán József, a cég elnök-igazgatója. Hozzátette: a cég tavalyi árbevétele meghaladta a 9 milliárd forintot. A Polus-Coop Rt. az egykori Ajkai Áfész gazdasági társasággá alakításával jött létre; a tulajdonosi kör – összesen 1.800 részvényes – a volt fogyasztási szövetkezet tagjaiból alakult ki. A Polus-Coop Rt. 19 boltja a hazai CBA Integrált Beszerzési Rendszerhez tartozik, ebbe integrálják majd a Tempo-hálózatot alkotó 45 üzletet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik