Belföld

PKN Orlen-Mol: haladékot kért a Nafta Polska

A lengyel olajipar privatizációjáért és szerkezet-átalakításáért felelős Nafta Polska elnöke, Krzysztof Zyndul, hétfőn haladékot kért a Mol-PKN Orlen tárgyalásokra.

– Két-három hónapra van szükségünk, hogy előkészítsük a véleményünket az egyesülésről – mondta Zyndul hétfőn Varsóban egy privatizációs tanácskozáson.

A privatizációkért általában felelős kincstárügyi minisztérium, a PKN Orlenben lévő 28 százalékos állami részesedés közvetlen tulajdonosa képviseletében Tadeusz Soroka miniszterhelyettes úgy nyilatkozott, hogy a PKN Orlennek kellene próbálnia halasztást elérni. – A PKN Orlen fő feladata most meghosszabbítani a szándéknyilatkozatot – mondta Soroka.

A Mol és a PKN Orlen novemberben aláírt szándéknyilatkozata szerint április végéig kellene kidolgozniuk az egyesüléshez vezető együttműködés részleteit.

A PKN Orlen vezérigazgatója, Zbigniew Wrobel nem fűzött megjegyzést a határidő-módosítási elképzeléshez. – Folytatjuk a tárgyalásokat a Mollal. Nem tudunk részletekkel szolgálni a Nafta Polska és a kincstárügyi minisztérium elhatározásáról. Nehéz volna nekem ehhez megjegyzést fűzni – mondta Wrobel.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik