Belföld

Greenpeace-kampány a génkezelt növények ellen

A Greenpeace felszólítja Magyarország, Szlovénia, Szlovákia, Cseh- és Lengyelország kormányát, hogy tiltsa meg a genetikailag módosított szervezetek (GMO) termesztését, amelyeket az Európai Unió már szabadföldi kibocsátásra engedélyezett - mondta Nemes Noémi, a Greenpeace magyarországi kampányszervezője hétfőn Budapesten.

A nemzetközi környezetvédő szervezet mindezt az új tagországok géntechnológiai alapú mezőgazdaság által még érintetlen ökoszisztémájának védelmében teszi – tette hozzá a kampányszervező.

Az öt említett új csatlakozó ország fővárosában egyidejűleg tartottak a témában sajtótájékoztatót, a tiltakozást Brüsszelben is kiadták.

Nemes Noémi az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a magyarországi Greenpeace szervezet a múlt héten elküldte tiltakozó levelét a magyar földművelésügyi tárcának.

A kampányvezető rámutatott: az osztrák agrárminiszter szintén kérte a csatlakozó országok illetékes tárcáinak vezetőit, hogy ne engedélyezzék az érintett országokban a GMO-k termesztését. A GMO-kra vonatkozó nemzeti tilalmat elrendelt már Ausztria, Németország, Franciaország, Görögország és Luxembourg is.




Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik