Belföld

Az EU-csatlakozás után árat emel a Microsoft

Magyarország EU csatlakozása számos következménnyel jár, így a Microsoft termékek értékesítésében is jelentős változásokat eredményez - közölte a cég egyik kiemelt forgalmazója. A változások a magyar piacon két, egymást követő lépcsőben megvalósuló áremelkedést jelentenek.

A 2004. május 1. – 2006. május 1-ig lezajló árharmonizáció eredményeképpen az Európai Unión belül egységes árakon lehet majd megvásárolni a Microsoft termékeit. Az árharmonizáció első lépcsőjében 2004. május 1. és 2004. július 1. között a dobozos termékek közül a lokalizált (magyar nyelvű) változatok ára mintegy 6%-kal emelkedik, a nem lokalizált változatok ára körülbelül 35%-kal emelkedik, az akciós dobozos Office XP ára nem változik és május végéig lesz hozzáférhető; az Open licencek közül a lokalizált (magyar nyelvű) változatok ára 6%-kal emelkedik, a nem lokalizált változatok ára 35%-kal emelkedik; az OEM termékek ára várhatóan nem változik, de a Win’98 kikerül az árlistából.

Az árharmonizáció második lépcsőjében 2004. július 1-től a dobozos termékek közül a lokalizált (magyar nyelvű) változatok ára 16%-kal lesz magasabb a mai dobozos termékek áránál, az Open licencek közül a lokalizált (magyar nyelvű) változatok ára 16%-kal lesz magasabb a mai dobozos termékek áránál.

Májusig még olcsóbban, a régi árakon lehet hozzájutni a Microsoft termékekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik