Belföld

Egyszeri tételek rontották az Eli Lilly eredményét

Az amerikai Eli Lilly gyógyszergyár hétfőn nyereségének enyhe csökkenéséről számolt be. A gyógyszer eladások árbevételének növekedésének hatását egyszeri tételek rontották.

A gyógyszergyár nettó eredménye 400 millió dollár, részvényenként 37 cent volt az első negyedévben az egy évvel korábbi 407 millió dollár, részvényenként 38 cent után. Az akkori negyedév során a Lilly 350 millió dollár egyszeri költséget számolt el átszervezései következtében.

Egyszeri tételek nélkül számolva az idei első negyedévben a részvényarányos profit 70 cent volt, ez meghaladja a Reuters 66 centet váró elemzői konszenzusát. A Lilly az első negyedévben vásárolta fel a biotechnológiai kutatásokkal foglalkozó Applied Molecular Evolution nevű társaságot.

A Lilly a piaci várakozásoknak megfelelő második negyedéves adatokra számít.

A Lilly féltucat új gyógyszert dobott piacra 2002 vége óta, elemzők szerint ezek hatása látszik meg az árbevétel növekedésén. A társaság bevétele 3,09 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi negyedévben kimutatott 2,79 milliárd dollár után.

A várakozások szerint a társaság egy új, nagy piaci sikerrel kecsegtető antidepresszáns készítményére a nyáron adja áldását az amerikai gyógszerhatóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik