Belföld

Fidesz: az MSZP vizsgálja felül Tóbiás alkalmasságát!

A szocialistáknak felül kell vizsgálniuk, hogy alkalmas-e pártigazgatónak Tóbiás József, aki nyílt jogsértésre buzdítja az MSZP kampányának helyi irányítóit - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz ügyvezető elnöksége azt is szorgalmazza, hogy az MSZP hozza nyilvánosságra azt a szerződést, amely a kampányidőszakban a kormány tagjait a kampány vezetőinek rendeli alá – tette hozzá. A testület fontosnak tartja, hogy a szocialisták helyi kampányának irányítói ugyanúgy ismertté váljanak, mint a Fidesz választókerületi elnökei – közölte Pokorni Zoltán.

“Az európai gyakorlatban nem találunk arra példát, hogy egy parlamenti párt pártigazgatója, kampányfőnöke nyílt törvénysértésre buzdítaná a kampány helyi (…) vezetőit”- mondta Pokorni Zoltán.

A politikus kifogásolta, hogy az Index hírportálon múlt pénteken megjelent tudósítás szerint az európai parlamenti választási kampány utolsó egy hónapjában a kormány tagjai Tóbiás József “irányításának vetik alá magukat”.

“Éjt nappallá téve közfeladataik helyett a párt feladatait szolgálják” – mondta Pokorni Zoltán.

Ez alatt az egy hónap alatt ki irányítja majd Magyarország kormányát, Medgyessy Péter, vagy Tóbiás József? – tette fel a kérdést.

A Fidesz alelnöke hozzátette, hogy éppen ez a hónap lesz Magyarország első hónapja az Európai Unióban.

“Nem hiszem, hogy bárki egyet tudna érteni azzal az önző hozzáállással, ami az MSZP kampánystratégiájából kiolvasható, hogy a pártérdek alá rendel mindent” – közölte a Fidesz alelnöke.

Kétszínű a szocialisták magatartása: az árkok betemetéséről szónokolnak, de közben “háborús hangulatú” kampányfelkészülést tartanak – tette hozzá.

“Nem tudom elképzelni, hogy az európai hangvételhez illeszkedne, ha több millió embert valaki paranoid fasisztának bélyegez” – mondta Pokorni Zoltán.

A politikus örömét fejezte ki amiatt, hogy Horn Gyula, a szocialista kampány irányítója elhatárolódott ettől a stílustól, de “ez még kevés”.

“Azt gondolom, hogy Horn Gyulának és Kovács Lászlónak végig kell gondolnia, hogy alkalmas-e a kampány irányítójának, pártigazgatónak az a személy (…), aki a jogszabályok megsértésére akarja rávenni a kampány helyi irányítóit” – közölte.

Kérdésre válaszolva Pokorni Zoltán elmondta: az ügyvezető elnökség megerősítette Schmitt Pál alelnök készségét arra, hogy tárgyaljon Horn Gyulával.

“Ahhoz, hogy ez a találkozó létrejöjjön, látni kellene, hogy Horn Gyula egyáltalán irányítja-e a szocialista kampányt” – tette hozzá Pokorni Zoltán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik