Belföld

Országos botrányba fulladt az arab Big Brother

A bahreini televízió 150 millió arab néző számára kezdte sugározni a Magyarországon is ismert Big Brother című műsort. Az ottani nézők azonban úgy tűnik, nem voltak olyan fogékonyak a leselkedős programra.

A vallásos nézők kezdettől fogva tiltakoztak az arab Big Brother ellen, amelyben a résztvevő nők közül csak egy viselte a hagyományos hidzsábot, a muzulmán nők fejkendőjét, és ahol a férfiak és a nők nappal közös helyiségben tartózkodtak.

Az igazi botrány azonban akkor robbant ki, amikor az egyik férfi részvevő elkiáltotta magát, hogy „Én vagyok az egyetlen, aki képes volt bejutni a női lakrészbe”. Vagyis megsértette a hárem szentségét. Ekkor kezdődtek a tíz napig tartó tüntetések, amelynek során a rendőrségnek kellett megakadályoznia ezer felháborodott tévénézőt abban, hogy partra szálljon a szigeten. 100 bahreini asszony egyenesen a kormány lemondását követelte a show engedélyezése miatt.

Ezek után a tévétársaság bedobta a törülközőt. Arab földön – a jelek szerint – nem lesz Big Brother. Vagy ha mégis, akkor csak tizenkét dühös férfi részvételével.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik