Belföld

Külföldieket raboltak el Irakban

Szaddám Huszein rendszerének megdöntése után egy évvel a szövetséges erők háborúban állnak Irakban, ahol véres harcok dúlnak a szunnita Fallúdzsában és több más síita városban Összesen több mint 200 iraki halt meg összecsapásokban vasárnap óta.

Három japánt és nyolc dél-koreait elraboltak Irakban – vált ismertté tokiói és szöuli forrásból. A japánok fogva tartói a katari székhelyű al-Dzsazíra tévében bemutatott videofelvétel szerint túszaik megölésével fenyegetőztek három napon belül, ha Tokió nem vonja ki katonáit az arab országból. Izraeli médiaértesülés szerint két izraeli arabot is elraboltak síita felkelők. A két férfi állítólag nemzetközi segélymunkás.

Burkoltan elismerve a terepen adódott katonai nehézségeket Ricardo Sanchez amerikai tábornok csütörtöki bagdadi sajtóértekezletén kijelentette, hogy a koalíciós erők “a közeljövőben” visszafoglalják a déli Kút városát, amelyből ádáz összecsapások után előző nap kivonultak az ukrán erők és teljes egészében Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónok Mahdi Hadserege fegyvereseinek ellenőrzése alá került.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik