Belföld

Tőzsdenapi várakozások: megpihen a BUX

A szerdai történelmi csúcs után csütörtökön várhatóan megpihen a BUX. A befektetők a húsvéti ünnepek előtt valószínűleg tartózkodnak a kockázatosabb pozíciók felvételétől - mondták az MTI által megkérdezett elemzők.

Deák Balázs, az IEB elemzője szerint enyhén – legfeljebb 0,5 százalékkal – emelkedhet vagy stagnálhat csütörtökön a BUX. A Wall Streeten elindult a gyorsjelentési szezon, az Alcoa alumíniumgyártó negyedéves eredményei csalódást okoztak, viszont a Yahoo és a Dell kellemes meglepetést hozott. E két részvény tőzsdezárás utáni árfolyam emelkedése valószínűleg kedvezően hat az európai részvénypiacokra.

A BUX szerdán nem tudta áttörni a 11 500-as szintet, Deák Balázs szerint ez erős ellenállási pont lehet. A BÉT-en várhatóan megtorpan a Mol és az OTP szárnyalása. A gyógyszergyári papírok befektetői továbbra is a kormány árszabályozási lépéseire várnak.

Trippon Mariann, a CIB elemzője enyhe korrekcióra számít a Mol és az OTP piacán, nagy visszaesés azonban véleménye szerint nem várható. Az elemző várakozásai szerint a húsvéti ünnepek előtt visszaeshet a tőzsde az európai – és így a magyar – tőkepiacokon is. A fontosabb európai piacokon pénteken nem lesz kereskedés, hétfőn a BÉT is zárva tart.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik