Belföld

Elutasították a napirendet a brókerbizottság kormánypárti tagjai

Szerdán ismét dolguk végezetlenül álltak fel az asztaltól a parlament K&H-ügyet vizsgáló, úgynevezett brókerbizottságának képviselői - számol be a Magyar Hírlap.

A munka ezúttal azért nem kezdődhetett meg, mert a testület kormánypárti tagjai elutasították a napirendet. A javaslat első pontjában a fideszes Demeter Ervin kezdeményezésére a Kulcsár Attila telefonbeszélgetéseit rögzítő jegyzőkönyvek megismerése szerepelt, másodikként pedig az MSZP-s Tóth Károly jelentéstervezetét tárgyalták volna meg.

A testület fideszes tagjai a napirend leszavazása után ellátogattak a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz, ahol – a múlt szerdaihoz hasonlóan – ereménytelenül próbáltak hozzájutni az álbróker lehallgatott beszélgetéseinek jegyzőkönyveihez. Tóth András, a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő politikai államtitkár lapunknak azt mondta: a testület tagjainak csak akkor van joga betekinteni az iratokba, ha a bizottság kéri azokat. Erről azonban – mint mondta – a testület egyetlen korábbi ülésén sem tudtak megállapodni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik