Belföld

Tiltakozástól hangos a Zengő

A Zengőre tervezett NATO lokátorállomás kivitelezője újra megkísérli folytatni a munkát, miután természetvédők vasárnap ismét megakadályozták az építkezés előkészítését.

A Civilek a Zengőért egyik aktivistája a Kossuth Rádió Krónika című műsorában elmondta, hogy a kivitelező cég dolgozói megpróbáltak kiásni egy 60 méteres szakaszt, hogy lefektethessenek egy nagyfeszültségű vezetéket, a civil szervezet azonban ezt megakadályozta. A rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetés résztvevőit feljelentették.

Szombaton és vasárnap egyébként mintegy kétszáz civil magyar és osztrák természetvédő aktivista igyekezett megakadályozni a NATO-radarállomást előkészítő munkálatok folytatását.

“Furcsának találjuk, hogy a minisztérium illetékeseinek nyilatkozatai ellenére úgy folytatják a munkákat, hogy azzal azt sugallják: a kábelfektetés nem visszafordíthatatlan. Furcsának találjuk, hogy miközben az országban kormányzati szintű takarékossági intézkedések folynak, 100 milliós nagyságrendű munkát végeznek el a végleges döntések előtt” – mondta az MTI-nek Herbert Tamás. A Civilek a Zengőért Mozgalom vezetője megjegyezte azt is, hogy mozgalmuk és a többi környezetvédelmi szervezet folyamatosan őrzi a hegyet és bíznak abban, hogy az ellentmondó nyilatkozatok ellenére a HM megérti, hogy a nagyhéten, húsvét előtt ahogy a világon mindenütt a Zengőn is békét szeretnének.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik