Belföld

Általános háború a nyugati civilizáció ellen

Az iszlamista terror csomópontja jelenleg Spanyolországban van, de úgy tűnik, az al-Kaida nevével fémjelzett, fanatikusok ezreit összefogó szervezetek háborút hirdetnek a nyugati civilizáció, a kereszténység, a zsidók ellen - olvasható a Népszabadságban.

Általános háborúra utalnak a hét végén Madridban történt események is. Négy észak-afrikai – akiket a rettenetes vonatrobbantások megszervezésével gyanúsítottak – inkább felrobbantotta magát, mintsem a spanyol biztonságiak kezére kerüljön. Az általuk bérelt lakás romjai között többtucatnyi gyutacsot, nagy mennyiségű robbanóanyagot találtak. A gyutacsok némelyike már össze volt szerelve a robbanóanyaggal, ami jelzi: a halálba menekült terroristák újabb merényleteket terveztek.

Ez megdönti a korábbi elméleteket a Spanyolország elleni iszlám terror céljáról (a kormányváltás, a spanyol csapatok Irakból való hazakényszerítése), hiszen a merényletek tovább folytatódtak volna, ha a spanyol rendőrség nem üt rajta a csendes madridi külvárosban tanyázó terroristákon. A madridi merényletekben nagy szerepet játszhatott a szélsőséges GICM, a Marokkói Iszlám Harcosok Csoportja. Állítólag saját bombája tépte szét Sirhan ben-Abdelmedzsid Farketet, aki kitervelte és írányította vonat merényletet.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik