Belföld

Lemaradásban az APEH – nem lesz jutalom

A postai kézbesítés akadozása miatt – főként a központi régióban – egyhetes késéssel érkezett meg több tízezer adóbevallás az adóhivatalhoz - olvasható a Magyar Hírlapban.

Az adóbevallások késése a visszaigénylőket érinti kényelmetlenül. Az adóhivatal ugyanis csak a bevallások beérkezést követő 30. napon postázhatja a visszaigényelt összeget – mondta Király László György APEH-elnök sajtótájékoztatóján.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője elmondta: néhány ezer adóbevallás – amelyet nem a határidőhöz közeli napokban postáztak az adóalanyok – egy-két napos késéssel jutott el az APEH-hez. Az utolsó napon, március 22-én éjfélig feladott bevallásokat viszont négy munkanapon belül átadták az adóhatóságnak.

Nincs jutalom

Mintegy 2,5 milliárd forintos (10 millió eurós) kiadáscsökkentésre kényszerült az idén az adóhivatal a működési kiadásainak jelentős lefaragása miatt. Csökkentik a működési kiadásokat, ingatlanokat értékesítenek, s zároltak 4,4 milliárd forintot (17,6 millió eurót), amelyet jutalmazásra fordítottak volna.


Az APEH szűkös működési költségvetése miatt a negyedév végén most nem is osztanak a dolgozóknak jutalmat – közölte Király László György. Az adóhivatalnokok bérezésében jelentős részt képviselnek a jutalmak, ezek átlagosan az éves fizetés 30 százalékát teszik ki a hárommillió forintos (12 ezer eurós) adóhivatali átlagjövedelemnek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik