Belföld

Az SZDSZ hétfőn nemmel szavaz a telefonadóra

A szabaddemokraták nemmel szavaznak hétfőn a parlamentben a telefonadó bevezetésére vonatkozó kormányzati előterjesztésre - mondta Gusztos Péter az MTI-nek.

Az SZDSZ ügyvivője, országgyűlési képviselő elmondta: a szabaddemokrata miniszterek nem szavazták meg a kormányülésen a telefonadó koncepcióját. Ezután a pénzügyminiszter és a kormányszóvivő bejelentette, hogy a kormány támogatja a telefonadót.

A pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy “Magyarországnak egy kormánya van, ez pedig támogatja a telefonadót” – idézte Gusztos Péter. “Mindezek alapján megjegyzem: valóban igaz, hogy Magyarországnak egy kormánya van, viszont mögötte két kormánypárti frakció áll, és ezeknek a frakcióknak van kormánya, nem pedig a kormánynak frakciói” – folytatta az ügyvivő.

Kijelentette, hogy a telefonadóról szóló döntésben fontos szerepe van az SZDSZ frakciójának, amelyik a hétfői parlamenti ülésen nem fogja támogatni a javaslatot. Hozzáfűzte, hogy a szabaddemokraták olyan módosító javaslatot nyújtottak be, amely kiiktatja a tervezetből a telefonadó bevezetésének lehetőségét.

Az ügyvivő kifejtette, hogy az SZDSZ nem támogat semmi olyan javaslatot, amely a magyarországi adóterhek növekedésével jár, érkezzen ilyen javaslat akár jobbról, a Fidesz-től, vagy balról, a szocialistáktól.

“A szabaddemokrata képviselők, az SZDSZ-es kormánytagokhoz hasonlóan a parlamentben is nemmel fognak szavazni hétfőn a telefonadóra, mert eltökélt szándékunk, hogy megakadályozzuk ennek bevezetését” – mondta az MTI-nek Gusztos Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik