Belföld

Hét Praktiker nyílik Bulgáriában

A német Praktiker áruházlánc az elkövetkező három évben hét hipermarketet nyit Bulgáriában - adta hírül a Dnevnik című bolgár lap.

Az információ szerint Európa vezető barkácspiaci vállalkozása az elkövetkező három évben 50 millió eurót fektet be a balkáni országban, amivel a jelentős külföldi befektetők közé kerül Bulgáriában. A projektet a bolgár-amerikai befektetési alap közreműködésével valósítja meg a német cég.

A lap megemlíti, hogy a hét hipermarketben összesen 800 főt foglalkoztat majd három év múlva a Praktiker. A német cég gyakorlata szerint az üzleteikben a termékek 60-70 százaléka származik a “házigazda” országból.

A Praktiker igazgató tanácsának tagja, Michael Arnold elmondta, hogy a német piac telítettsége miatt a Praktiker stratégiájában jelentős helyet foglal el a kelet-európai terjeszkedés.

A Praktikernek jelenleg nyolc európai országban 350 áruháza van, 288 Németországban, legutóbb Magyarországon, Romániában, Görögországban és Törökországban nyitottak üzleteket.

A Praktiker Magyarországon Szolnokon nyitja tizenötödik áruházát 2005 tavaszán, 2006-ig további két áruházat kíván nyitni.

A társaság Magyarországon 14 áruházzal rendelkezik, összesen több mint 1.200 embernek ad munkát, 2002-ben bruttó árbevétele 37,1 milliárd forint volt, a 2003-ra kitűzött várhatóan teljesülő bevételi terve 40 milliárd forintos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik