Belföld

1,5 milliárdot beruház a BAT Pécsen

Megkezdődött a British American Tobacco Hungary Kft. (BAT) mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás keretében megvalósuló logisztikai raktárközpontjának építése; az épület alapkövét szerdán helyezték el a pécsi ipari parkban.

Lábody László, a BAT vállalati kapcsolatok igazgatója az ünnepségen elmondta: a fejlesztés a park 2,3 hektáros területén, a Raiffeisen Bank finanszírozásában valósul meg, az ingatlant a szerződés értelmében a BAT a Raiffeisen Ingatlan Rt.-től bérli és a logisztikára szakosodott vállalat, a Wincanton Trans European Hungary Kft. üzemelteti.

A 2004 első félévében felépülő 8.000 négyzetméter alapterületű raktárközpontban helyezik el a pécsi dohánygyárban készült termékeket, majd innen szállítják a cég 14 regionális elosztó központjába. Az épületre a terjesztés, elosztás hatékonysága, a kereskedők, fogyasztók minél magasabb színvonalú kiszolgálása miatt van szükség – mondta az igazgató.

Magyarországon a pécsi dohánygyár megvásárlásával az 1990-es évek eleje óta jelen lévő BAT eddig 100 millió dollárt költött különböző fejlesztésekre Magyarországon. Jelenleg piacvezető, és egy termékével a legnagyobb magyar fogyasztói márkát birtokolja. A tavalyi termelési adatokról a cégnél egyelőre nem kívántak nyilatkozni, korábban annyit közöltek, hogy 2003-ban 8 milliárd szál cigarettát értékesítettek és 101 milliárd forint adót fizettek be az államkasszába.

A rendezvényen elhangzott: a Raiffeisen Ingatlan Rt. 10 év alatt több mint 80.000 négyzetméter alapterületű, 50 millió euró összértékű kereskedelmi ingatlan-portfólió fejlesztését valósította meg. Jelenleg 50.000 négyzetméter alapterületű, 50 millió euró összértékű ingatlanfejlesztést végez, és 2005 végéig várhatóan duplájára növeli teljes fejlesztett és üzemeltetett ingatlan-portfólióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik