Belföld

Nem emeli szabadáras gyógyszerei árát a Richter

Nem emeli meg szabadáras készítményei árát a Richter Gedeon Rt. - adta hírül közleményében a társaság.

“A Richter Gedeon Rt. – önmérsékletet gyakorolva – nem kívánja emelni az OEP által nem támogatott készítményeinek árát, annak ellenére, hogy erre van törvény által nyújtott lehetőség, mivel ezen készítmények a szabad áras körbe tartoznak.

A Richter Gedeon Rt. annak ellenére nem él az áremelés lehetőségével, hogy ezen készítmények jelentős részének jelenleg is alacsonyabb az árfekvése, mint a terápiában azokkal egyenértékű készítményeké. Ilyenek például a társaság fogamzásgátló készítményei, melyek a korszerű és széles termék palettának köszönhetően a magyar nők körében a legelterjedtebbek.

A Társaság ezzel hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a lakossági gyógyszer kiadások, beteg terhek ne emelkedjenek tovább a nem támogatott készítmények áremelkedésének következtében.”

Ismeretes, hogy a kormány április 1-jétől 15 százalékkal alacsonyabb szinten befagyasztja azoknak a gyógyszergyártóknak (köztük a Richternek) a termékei árát, amelyek nem egyeztek bele az önkéntes 15 százalékos árcsökkentésbe. A hatósági ár alkalmazásáig hátralévő szűk két hétben a Richter elvileg drágíthatná a nem támogatott körbe eső gyógyszereit, hogy így kompenzálja az áprilistól kieső árbevételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik