Belföld

Indián tavasz a Parlamentben

A Fidesz szerint a békepipa elásása és a csatabárd elszívása helyett valóban megbékélésre lenne szükség - olvasható a Népszabadság beszámolójában.

Össztűz zúdult tegnap a parlamentben a miniszterelnökre. Áder János, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt azért támadta Medgyessy Pétert, mert „két éve kezet nyújtott a bérből és fizetésből élőknek”, akik szívesen kezet fognának vele, de csak „Veres János politikai államtitkár öklébe szaladnak”, vagy a levegőt markolásszák. Áder szerint a szocialisták otthonosan mozognak az indián kultúra világában; hol elszívják a csatabárdot, hol kiássák a békepipát. Mint mondta, „Medgyessy Péter is csak a nagy Manitu szellemét szeretné idézni, nyilván ezért mondta néhány nappal ezelőtt a szocialisták kongresszusi vigvamjába betérve, hogy az inkák kincsét ma az EU strukturális alapjának hívják. Mi tagadás, ezzel ő lett Magyarország első, piros Ferrariban száguldozó inka miniszterelnöke”.


Medgyessy az ülésteremben volt ugyan, de nem reagált. Veres János pénzügyi államtitkár viszont látványosan a kezét nyújtotta a Fidesz felé, de az ellenzéki képviselők csak nevettek ezen. Répássy Róbert (Fidesz) közbekiabált: és mi van a kezében? – Rajzszög – kiabált vissza Font Sándor (MDF). A Fidesz képviselői azért is zúgolódtak, hogy a miniszterelnök helyett egy államtitkár válaszolt Áder Jánosnak.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik